Virtuális szerver hoszting


Az egyre népszerűbb VIRTUÁLIS SZERVER HOSZTING szolgáltatás a beruházási, tárolási és üzemeltetési költségek megtakarítása mellett számos egyéb előnyt hordoz.
Napjainkban a költséges szerverberuházás helyét az egyre népszerűbb szerver hoszting szolgáltatás veszi át. A nagyméretű, idővel értéktelenné váló gépek vásárlása és üzemeltetése helyett a Darpánál a szerver hoszting szolgáltatásban beruházás nélkül kaphatja meg azt az erőforrás pool-t, amire éppen szüksége van, és amit akár naponta tud módosítani, vagy akár szüneteltetni is. Ezzel nagymértékben tudja növelni megtakarításait.


A legújabb technológiák nyújtotta lehetőségekkel a szerverek üzemeltetési problémái megszűnni látszanak. Virtuális szerverünk 99.95%-os rendelkezésre állást, rugalmas, online bővíthetőséget, és ultra gyors adatforgalmat biztosít ügyfeleinknek.


Virtuális szerver szolgáltatásunk a blade technológiára épül, aminek lényege, hogy az eszközök ún. „pengés” elrendezésben működnek, ezáltal biztosítva a könnyű hozzáférést és a teljes redundanciát. Ha egy pengén levő eszközök közül valamelyik meghibásodik, a többi eszköz azonnal átveszi annak funkcióját, így a szolgáltatásban kiesés nem tapasztalható. Ezáltal már a szerver működésére is a 99,95% SLA-t tudjuk vállalni, ami eddig csak a kiszolgáló rendszerek esetén kerülhetett szóba.


A virtuális szerver sebességben is új nagyságrendeket kínál, hiszen a hagyományos SATA kommunikáció helyett üvegszálas kommunikáció zajlik a blade és a storage között, ezáltal sokkal gyorsabb, mint egy hagyományos szerver.


Mindezek mellett a virtuális szerver behozhatatlan előnye a hagyományossal szemben, hogy a megrendeléstől számított 30 perc alatt működőképes, és bármikor online módosítható konfigurációs lehetőséget nyújt. Ez azért fontos, mert a bérelt illetve saját szerverek kapacitásának az ügyfelek nagy része kb. 30%-át használja ki, ezzel szemben virtuális szerver esetében tényleg csak a felhasznált erőforrások után kell fizetni.


VIRTUÁLIS SZERVER HOSZTING termékeink az alábbi szolgáltatásokat tartalmazzák:

 • Csomagban foglalt szerver konfiguráció
 • Elhelyezés klimatizált szerverteremben
 • 99,95%-os rendelkezésre állás
 • 24 órás szerver felügyelet
 • Szünetmentes tápellátás
 • Teljes körű DNS kiszolgálás (DNS1 + DNS2)
 • 1 db publikus fix IP cím
 • Választható előre telepített operációs rendszer
 • Csomag alapján garantált belföldi és nemzetközi sávszélesség
 • Virtuális Desktop
 • Telefonos újraindítás (0-24)
 • Ingyenes helyszíni operátori felügyelet

 

Szolgáltatásunkban a következő irányelveket tartjuk mérvadónak:

Kiszolgálás  
Kollégáink igyekeznek a legrugalmasabban kezelni a felmerülő igényeket. Az egyedi méretű gépek számára történő hely kialakításától kezdve a manuális CD cseréig, mindenben állnak ügyfeleink rendelkezésére.

 
24 órás rendelkezésre állás  
Szerver hoszting szolgáltatásaink tartalmazzák a 24 órás felügyeletet és a folyamatos személyes, illetve távoli (IP konzolos) hozzáférési lehetőséget a nálunk elhelyezett vagy a bérelt eszközökhöz.

 
Fizikai biztonság  
Minősítésünk alapfeltétele a 24 órás "élőerős őrzés". Többek között éjjellátó mozgásérzékelő kamerák, mágneskártyás beléptetés, törés- és tűzálló ajtók szavatolják a nálunk elhelyezett eszközök biztonságát.

 
Költségoptimalizálás  
Ügyfeleink egyik fő érve az IT outsourcing mellett a költségoptimalizálás, amelyet kollégáink is szem előtt tartanak. Igyekszünk szolgáltatásainkban és tanácsainkban a lehető legoptimálisabb megoldásokat választani.

A DARPA világában modern technológiákat és felhasználóbarát eredményeket alkalmazunk. Fejlesztéseinknél szem előtt tartjuk mind ügyfeleink elégedettségét, mind a termékek gazdaságosságát. Tervező és tesztelő csapatunk egyaránt azon dolgozik, hogy minden tekintetben hatékony és naprakész megoldásokat kínáljunk.